/Topsport
Topsport2020-06-25T15:08:06+01:00

Bukkems Topsport Osteopathie

Jongeren, Topsport, Behandeling, Inspanning

Elke (top)sporter krijgt helaas te maken met blessures. Zo komen bij voetballers liesklachten regelmatig voor. Veelal is er sprake geweest van een grove tackle van de tegenstander of een ander type trauma. Meestal krabbelt een geoefend sporter op en speelt verder, zich niet bewust van het feit dat zijn bekken en onderrug veelal uit balans zijn geraakt. Enkele dagen tot een week later ervaart deze voetballer liesklachten na de training, welke toenemen met de tijd en intensiteit van de sportbeoefening. Sommige voetballers die naar mij toekwamen voor hulp waren zelfs al gestopt met wedstrijden spelen in verband met deze aanhoudende klachten.

Wat kan een osteopaat in deze situatie veranderen? Een osteopaat controleert de beweeglijkheid van gewrichten, spieren en organen en corrigeert de beweeglijkheid daar waar nodig, om het lichaam opnieuw in balans te brengen. Na de behandeling worden tevens oefeningen meegegeven om toekomstige blessures te voorkomen. In het geval van voetballers met liesklachten en vele andere sportblessures kan doorgaans binnen enkele consulten osteopathie spoedig herstel gerealiseerd worden.

Binnen de (top)sport komt het regelmatig voor dat het lichaam overbelast wordt, waardoor blessures ontstaan. Dit kan gebeuren door een afname van de belastbaarheid van de atleet bijvoorbeeld in geval van griep; ofwel een te grote toename van de belasting bijvoorbeeld een te intensieve/lange training dan wel oefening. Door bezoek aan een osteopaat wordt het lichaam in optimale balans gebracht, waarna het beter bestand is tegen intensieve belasting. Door deze toename in belastbaarheid herstelt u sneller van een blessure en heeft u minder kans op blessures.

In de topsport is het bijna standaard dat een team of individu regelmatig wordt gecontroleerd door een osteopaat. De (top)sporter is zodoende beter bestand tegen intensieve trainingen en wedstrijden en kan zo de concurrentie een stap voor zijn. Kortom; wilt u als (top)sporter evalueren of uw lichaam in balans is of ervaart u klachten van uw lichaam tijdens sport of in het dagelijks leven? Maak dan een afspraak.